Còmic
Cultura 26/01/2011

L'univers del còmic es reuneix al saló d'Angulema

86 autors competiran en la selecció oficial. Diumenge vinent es coneixerà el Gran Premi del festival, considerat com a Nobel del Còmic

Ricard Martín
1 min
Salò del Còmic d'Angulema

BarcelonaExposicions excepcionals, concerts de rock, estrelles i avantguarda del novè art: tot l'univers del còmic, des de Hong Kong fins a Bèlgica, es reunirà en el 38è Festival Internacional de Còmic d'Angulema, que començà demà i s'allarga fins el 30 de gener.

Com a mostra exemplar de la riquesa del còmic mundial, el Festival, que atreu cada any 200.000 visitants, posa sobre la taula la immensa diversitat d'un art que any rere any eixampla el seu públic i que es troba en un moment comercial àlgid: l'any 2010 es van publicar unes 4600 novetats a França, que van generar un volum de negoci de 313,3 milions d'euros. El sector pateix una superproducció, “però podem gaudir de molt autors emergents i d'un dinamisme formidable”, explica Benoît Mouchart, director artístic del Festival d'ençà l'any 2003. Sota la seva direcció, el Festival ha potenciat la sinergia entre còmic, música, cinema, literatura i art contemporani. Sense anar més lluny, el proper dissabte Heavy Trash, l'actual banda de Jon Spencer, oferirà un concert dins el programa d'activitats del festival.

La selecció oficial aquest any consta de 86 àlbums en competició, publicats per 42 editorials diferents. Entre d'altres, hi figuren obres d'artistes consagrats com Asterios Polyp de David Mazzucchelli, Gaza 1956 de Joe Sacco, o Wilson de Daniel Clowes, però també n'hi ha moltes d'artistes revelació. Tots ells competiran en les categories de Millor Àlbum, Premi Especial del Jurat, Millor Sèrie Revelació i Gran Premi del Públic. El Gran Premi del Festival, considerat com a Premi Nobel del Còmic, es coneixerà el proper diumenge.

stats