Cinema
Cultura 02/05/2012

L'univers literari de Pere Calders arriba a l'Auditori

Mazoni, Guillamino, El petit de Cal Eril i fins a 11 músics adapten textos de l'escriptor per a l'espectacle 'Cançons de la veritat oculta', amb veu de Judit Neddermann i direcció musical de Genís Bou, que es representa el 4 de maig

Ara
2 min
L'escriptor Pere Calders

BarcelonaPere Calders en clau de pop rock. Onze musics s'han inspirat en contes de l'autor de 'Cròniques de la veritat oculta' o 'Invasió subtil i altres contes' per compondre els temes de l'espectacle musical 'Cançons de la veritat oculta', una producció de Bankrobber i l'Auditori que trasllada a l'escenari l'univers literari de Pere Calders. "Hem de tenir més presents els grans prohoms de la cultura catalana", ha destacat el director de l'Auditori, Joaquim Garrigosa, a la presentació de l'acte, i ha afegit que espera que aquest sigui el primer d'una sèrie d'espectacles similars inspirats en "personalitats úniques" com la de Calders.

Marçal Lladó, fundador del segell Bankrobber, va encarregar-se de seleccionar els músics que adapten els textos de Calders: Vicky de Clasca, Jordi Lanuza (Inspira), Pere Agramunt, Mireia Madroñero (Miss Carrussel), Maria Rodés, Joan Pons (El petit de Cal Eril), Joan Colomo, Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Jaume Pla (Mazoni) i Pau Guillamet (Guillamino). "Els artistes de la Nova Cançó van musicar molts poemes", ha raonat Lladó. "Però si ara tenim uns autors que fan una música més arrelada en la quotidianitat també té sentit que musiquin narracions".

Per interpretar les cançons de l'espectacle, Lladó va pensar en Genís Bou i la formació The Gramophone Allstars –que inclou la cantant Judit Neddermann–, amb qui ja havia col·laborat en el concert d'homenatge pels 10 anys de Bankrobber. Per Bou, responsable dels arranjaments, el més important va ser "emfatitzar la veu de la Judit, de forma que la música sigui només un context". Neddermann, per la seva banda, ha intentat que la veu sonés "al més neta possible, per tal que al públic li arribi la lletra i l'univers de Calders".

stats