Art
Cultura 11/07/2012

El Macba exposa la primera retrospectiva de Luis Claramunt

'Luis Claramunt. El viatge vertical' recull creacions dels setanta als noranta amb pintures, fotografies, dibuixos i llibres autoeditats

Ara / Acn
1 min
La retrospectiva de Luis Claramunt / ACN

BarcelonaEl Museu d'Art Contemporani de Barcelona ha presentat la primera retrospectiva de l'artista Luis Claramunt (Barcelona, 1951 - Zarautz, 2000) amb un conjunt de peces datades dels anys setanta a finals dels noranta. Conegut sobretot per la seva vessant pictòrica, l'exposició recull 1.200 obres que demostren l'amplitud artística del creador, mostrant pintures, fotografies, dibuixos i llibres autoeditats.

Núria Enguita, comissària de l'exposició, ha dit que 'Luis Claramunt. El viatge vertical' vol mostrar "un viatge físic per Barcelona, Sevilla, Marràqueix i Madrid" però també "un viatge literari i de reconeixement i recerca d'ell mateix".

En paral·lel a la mostra del Macba, una sala del MNAC exposa 'Nonell i Claramunt. Registres urbans', un diàleg entre els dos artistes barcelonins. Aquesta és una de les primeres col·laboracions organitzatives dels dos grans museus d'art de Barcelona.

Vespres d'estiu al Macba

Des d'aquest divendres, 13 de juliol, fins al 22 de setembre, el centre d'art barceloní ampliarà horaris, i passarà a tancar els divendres i dissabtes a les deu de la nit.

stats