Art
Cultura 23/05/2011

El MACBA incorpora un conjunt de fotografies de Gordon Matta-Clark

El col·leccionista Harold Berg ha dipositat al museu una quarantena de fotografies dels famosos 'building cuts'

Acn
1 min

BarcelonaEl col·leccionista Harold Berg ha dipositat de manera indefinida a la Fundació MACBA el contingut de l'arxiu fotogràfic de Florent Bex, que reuneix fotografies fetes per Gordon Matta-Clark (Nova York, 1943-1978).

La col·lecció està formada per 46 fotografies que documenten els cèlebres building cuts de l'artista: són imatges vintage en paper en blanc i negre que documenten les accions que l'artista va dur a terme en diferents edificis. Completen la sèrie un negatiu blanc i negre i una diapositiva intervinguda.

Berg va adquirir l'arxiu fotogràfic per integrar-lo a la seva Col·lecció LATA. La cessió del fons a la Fundació MACBA s'emmarca en la incorporació de noves obres a la col·lecció permanent del museu, ja sigui a través d'adquisicions, dipòsits o donacions. La fundació, ha informat, ha aportat més de 1.500 obres a la Col·lecció MACBA.

El museu, que ja tenia tretze vídeos i quatre fotos seves, es converteix en un dels centres europeus amb més obres de l'artista. Les creacions es podran veure en una mostra a partir del 2012.

stats