CULTURA
Cultura 23/05/2012

La Sala Oval del MNAC serà de pagament

El museu està a punt de signar amb l'Ajuntament de Barcelona i la Fira l'acord per ocupar els pavellons d'Alfons XIII i Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona

Efe
1 min
El MNAC englobarà els museus i altres institucions patrimonials que tenen en comú l'art, com ara el Museu Episcopal de Vic i el Museu d'Art de Girona.

BarcelonaEl MNAC s'ampliarà cap al recinte firal de Barcelona, segons ha anunciat avui Miquel Roca. El president del patronat del museu ha avançat, a més, que l'accés a la Sala Oval serà de pagament i no gratuït, com fins ara.

En una conferència que ha tingut lloc al Círculo Ecuestre, Roca ha assenyalat que el museu està a punt de signar un acord amb l'Ajuntament de Barcelona i la Fira per estendre's cap al recinte firal i que s'ha de fer del MNAC "el primer museu de Catalunya". Per aconseguir-ho, ha assegurat, "cal superar una limitació cronològica absurda, cosa que ja s'ha acordat amb el MACBA, i també una limitació d'espai". Aquesta limitació d'espai es resoldria, ha reiterat Roca, amb la incorporació dels dos pavellons més pròxims de l'Exposició Universal del 1929, Alfons XIII i Victòria Eugènia, malgrat que el projecte museístic d'aquests dos espais encara està per definir.

Roca ha reconegut que no saben què fer amb la Sala Oval, un gran espai diàfan de 1.500 metres quadrats, "l'equivalent a tot l'espai museístic que té el Museu Picasso". Segons ha dit, "es pot llogar, però el que és segur és que no es pot mantenir l'accés gratuït".

stats