Cultura 25/05/2012

El MNAC obre dues noves sales dedicades a Centelles i a la fotografia avantguardista catalana

Aquest dissabte presenta les adquisicions recents de fotografia a les sales on abans hi havia els Picasso de Catherine Hutin

Ara
1 min
'Camp de concentració de Bram, setembre de 1939', d'Agustí Centelles

BarcelonaEl MNAC obre aquest dissabte dues sales de fotografia catalana moderna amb obres d'Agustí Centelles i altres fortògrafs com Emili Godés, Pere Català Pic, Josep Masana, Josep Lladó, Antoni Arissa i Gabriel Casas. En el primer d'aquests dos espais es podran veure fotografies de la Guerra Civil que Centelles va fer al camp de concentració francès de Bram, on va estar ingressat entre el març i el setembre de 1939, de l'alçament a Barcelona el 19 de juliol de 1936 i, mesos després, al front d'Aragó. Aquestes imatges són adquisicions realitzades pel museu entre el 2010 i enguany i encara no s'havien exposat.

La fotografia catalana va viure un gran impuls experimental els anys previs a la Guerra Civil. El MNAC ara mostra 15 imatges d' Emili Godes, Pere Català Pic, Josep Masana, Josep Lladó Antoni Arissa o Gabriel Casas. que el reflecteixen aquest afany avantguardista.

A l'espai on es podran veure aquestes imatges hi havia 10 obres de Picasso de la col·lecció de Catherine Hutin,el dipòsit de les quals va finalitzar al maig.

stats