Cultura 06/02/2012

Serrat i Sabina oferiran quatre concerts a Catalunya

Els dos cantautors presentaran el seu nou àlbum conjunt 'La Orquesta del Titanic'

Joan Faus
2 min

MadridEls cantautors Joan Manel Serrat i Joaquín Sabina oferiran quatre concerts a Catalunya del seu nou àlbum conjunt La Orquesta del Titanic. La gira del nou àlbum, que surt a la venta demà, durarà nou mesos i recorrerà Espanya i Amèrica. Començarà el pròxim 5 de març a la ciutat argentina de Salta i acabarà el 4 de desembre a Lima, Perú. A Catalunya els dos cantautors es presentaran el 24 de juliol a Peralada, 7 d'agost a Sant Feliu de Guixols, 14 d'agost a Tarragona i 13 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona.

En l'acte de presentació de La Orquesta del Titanic a Madrid, Serrat ha explicat que el títol de l'àlbum, que ve a partir del d'una cançó, és en homenatge als músics que van seguir tocant al Titanic mentre el vaixell s'enfonsava i és una “metàfora” de la situació actual. “És una prova d'admiració a la nostra professió i una gran mostra de valor”, ha assegurat Serrat, que ha considerat que la “millor forma” d'ajudar a les persones que pateixin la crisi “es seguir tocant”.

En la mateixa línia s'ha expressat Sabina: “Ensumo la desesperació de la gent, són xifres insuportables. La gent ho està passant molt malament, hem de seguir cantant perquè la gent tingui una cançó per recordar, ballar o plorar”. Sabina, a més, ha criticat les primeres mesures del govern de Mariano Rajoy. “Han començat a fer coses que dos dies abans havien dit que no ferien. Han estafat a l'electorat”, ha dit.

La presentació de l'àlbum ha estat repleta de mostres de complicitat i intercanvi d'elogis entre Serrat i Sabina, que s'han mostrat bromistes en tot moment. Sabina ha considerat que Serrat “és déu” i ell és un “deixeble de deixebles”. Després de l'èxit de Dos pájaros de un tiro, publicat al 2007, Serrat i Sabina tornen a treballar plegats en un nou àlbum, integrat per onze cançons, una d'elles cantada en català. Sabina ha explicat que és la primera vegada que no canta en castellà i que ho ha fet per "reivindicar la naturalitat amb la que s'ha de parlar la llengua". Ha considerat, a més, que "volia fer" una cançó inèdita i que el català és un "idioma preciós".

Entre el març i el juny, els dos cantautors oferiran 28 concerts a Argentina, 18 d'ells a Buenos Aires, dos a Xile, un a Paraguay i Uruguay. A continuació, es presentaran a 22 ciutats espanyoles i a l'octubre tornaran a creuar l'Atlàntic en direcció a Mèxic, on oferiran sis concerts. També tocaran a República Dominicana, Puerto Rico, Estats Units (Los Angeles, Miami i Nova York), Costa Rica, Colòmbia, Equador i Perú, on culminarà la gira. En total, seran 47 concerts al continent americà i 22 a Espanya.

stats