CINEMA
Cultura 11/02/2011

'Macià contra Companys' al Parlament

A la cambra s'hi han rodat entrevistes als protagonistes com si el 1932 ha existís la televisió

Redacció
1 min
Rodatge al Parlament

BarcelonaEl Palau del Parlament ha acollit avui el rodatge d'algunes escenes de la pel·lícula '14 d'abril: Macià contra Companys'. Els salons del Parlament han estat els escenaris on s'han entrevistat alguns dels personatges més importants de la Segona República a Catalunya.

La pel·lícula es planteja com un documental suposadament enregistrat el 1932 com si existís la televisió, amb els estils i els mitjans propis d'avui. Es podrà veure entrevistats els protagonistes cabdals per a la Catalunya d'aquella època com Companys, Macià, Gassol, Casanovas, Tarradellas, Aiguader, Maura, Alcalá Zamora o Cambó. Els salons del Parlament han estat els escenaris de les entrevistes a Tarradellas i Casanovas, interpretats pels actors Aleix Albareda i Joan Massotkleiner, respectivament. Fa uns dies el rodatge d'aquesta pel·lícula es va fer a la plaça Sant Jaume, tant a la Generalitat com a l'ajuntament.

El llargmetratge està dirigit per Manuel Huerga, amb un guió del periodista Toni Soler i està produït per Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha rebut al migdia a Huerga, Soler i al productor executiu de la pel·lícula, Francesc Escribano.

stats