Cultura 14/05/2012

El museu Madame Tussauds presenta una nova estàtua de cera d'Isabel II

L'estàtua, valorada en 187.400 euros, ha estat creada per un equip de vint persones que van treballar-hi durant quatre mesos

Efe
1 min
La nova estàtua de cera de la Reina Isabel II en el museu Madame Tussauds

LondresEl museu londinenc Madame Tussauds ha presentat avui una nova estàtua de cera de la reina Isabel II per commemorar el jubileu de diamant, el 60è aniversari del seu regnat. Aquest cop –el museu ja l'ha retratat en 22 ocasions més–, la reina apareix amb un vestit de seda i setí blanc i amb una banda blava. L'escultura, que ha costat 187.400 euros, estarà exposada dins la col·lecció reial del museu, al costat de de les figures del seu marit, el duc d'Edimburg, o les del duc i la duquessa de Cambridge. Segons una portaveu del museu, es tracta d'una versió "més càlida i suau de la Reina, lleugerament més envellida" que la de fa d'una dècada.

El nou retrat d'Isabel II ha suposat 4 mesos de feina a un equip de vint persones. Està basat en les fotografies oficials del jubileu, en les quals Isabel II posa com a cap d'estat. Les mides són les mateixes que les del retrat que se li va fer el 2001.

stats