ART
Cultura 04/04/2012

Surt a subhasta un bri d'herba amb una gota de sang seca de Gandhi

Mostres de terra i herba ensangonada es posaran a la venda al Regne Unit i s'espera que aconsegueixin entre 12.000 i 18.000 euros

Efe
1 min
Mahatma Gandhi

BARCELONAUna casa de subhastes londinenca ha anunciat que traurà aquest mes a subhasta un bri d'herba amb una gota de sang seca del Mahatma Gandhi, entre altres relíquies relacionades amb el pare de la independència de l'Índia.

Les mostres de terra i el bri d'herba ensangonada suposadament procedents del lloc on Gandhi va ser assassinat el 1948 es posaran a la venda al Regne Unit i s'espera que aconsegueixin des de 12.000 fins a 18.000 euros.

La casa de subhastes Mullock diu que està segura que les restes eren autèntiques, perquè van venir amb una carta de procedència del seu propietari original, P. P. Nambiar, que les va recollir després que Gandhi rebés un tret d'un radical hindú. Les mostres també coincidien amb la crònica que Nambiar va donar dels fets el 1948, en els quals deia que havia trobat part de la sang de Gandhi a l'herba que va recollir. "Vaig tallar l'herba i vaig recollir dos polsims de terra que vaig embolicar en un tros de periòdic que vaig trobar allà a prop", va escriure.

També sortiran a licitació fotografies de Gandhi i cartes manuscrites seves en anglès i en la seva llengua materna, el gujarati.

stats