Cinema
Cultura 13/11/2011

La màquina de fer diners de 'Crepuscle' torna a entrar en funcionament

La quarta part de la saga, que s'estrena a tot el món el proper divendres, vol superar els 200 milions d'euros de recaptació el primer cap de setmana

Efe
2 min
Taylor Lautner, Robert Pattinson i Kristen Stewart, durant la cerimònia dels MTV Awards

BarcelonaMilions de seguidors a tot el món compten els dies que falten per veure la quarta i penúltima entrega cinematogràfica de la saga Crepuscle, que s'estrena divendres que ve envoltada de tanta expectació com de males crítiques.

Les primeres opinions dels mitjans nord-americans han carregat tintes contra Crepuscle: Alba Part I, la qual han qualificat de "decebedora" (The Hollywood Reporter i Variety), però això no sembla importar els fans.

S'han registrat gairebé 10 milions de descàrregues del tràiler oficial a Youtube i un miler de persones acampen des de divendres al costat del teatre Nokia de Los Angeles per poder contemplar de prop els seus ídols en la preestrena mundial del film, que se celebrarà demà dilluns.

L'actor Charlie Bewley, que interpreta el vampir Demetri, es va encarregar ahir de presentar un concert en el qual es van interpretar temes de la banda sonora de la nova entrega de Crepuscle, i avui altres membres del repartiment s'acostaran per xerrar amb els seus admiradors.

Tot això és per caldejar l'ambient de cara a l'estrena d'aquest film, el primer dels dos basats en Alba, el quart i últim llibre de la saga Crepuscle de l'escriptora nord-americana Stephenie Meyer.

Amb uns protagonistes –Robert Pattinson, Kristen Stewart i Taylor Lautner– que es van convertir de la nit al dia en ídols de milions d'adolescents, aquesta saga vampírica amb moltes dosis de novel·la rosa ha estat una de les reines de la taquilla dels últims anys: una mica més de 1.800 milions de dòlars (1.309 milions d'euros) de recaptació en les tres primeres entregues, fan pensar als productors en xifres rècord per a les dues darreres pel·lícules, amb les que tancaran aquesta rendible saga.

Per aprofitar al màxim l'èxit de la història, Summit Entertainment ha utilitzat la mateixa estratègia que Warner va emprar amb Harry Potter: desdoblar l'últim llibre en dos llargmetratges. El primer s'estrenarà divendres vinent i el segon, el 16 de novembre de 2012.

Ja hi ha pàgines web que es pregunten si els seguidors estaran disposats a esperar un any per veure la fi de la saga en imatges quan coneixen fil per randa el que passa amb els seus protagonistes.

Però mentre alguns especulen amb la possibilitat que es refredi l'interès dels fans, la veritat és que la venda anticipada d'entrades als Estats Units està arribant a nivells rècord.

Les entrades per l'estrena estan gairebé esgotades a tot el país i ja no hi ha localitats disponibles en més de 2.300 sales: una dada que fa preveure xifres astronòmiques en el seu primer cap de setmana d'exhibició.

Els productors somien superar els 274.900.000 de dòlars (200 milions d'euros) aconseguits pel lliurament anterior, Lluna nova, encara que serà difícil que superin el rècord absolut de Harry Potter i les relíquies de la mort. Part 2, que en va aconseguir 483.200.000 (351) en els seus dos primers dies d'exhibició a tot el món. En xifres de recaptació total, la més taquillera de les tres pel·lícules de Crepuscle ha estat Lluna nova, amb 709.800.000 de dòlars (516 milions d'euros).

Una quantitat que la situa al lloc 44 de les més taquilleres de la història del cinema, encara que molt allunyada dels diners aconseguits pel top ten d'aquesta llista, totes elles amb més de 1.000 milions de dòlars (727 milions d'euros) i la primera, Avatar, amb uns inabastables 2.782.000 (2024 milions d'euros).

stats