Cinema
Cultura 14/12/2011

Manel Huerga: "'Pepe & Rubianes' és el retrat d'un home lliure que diu el que pensa i fa el que diu"

El director ha presentat un documental sobre el comediant i actor Pepe Rubianes que recull un sopar d'amics seus com Juan Luis Bozzo, Joan Manel Serrat i Carles Flavià, entre d'altres.

Ara
2 min

BarcelonaManuel Huerga ha presentat en roda de premsa el documental Pepe & Rubianes, un homenatge a l'actor i comediant Pepe Rubianes, que va morir per culpa d'un càncer l'1 de març de 2009. La pel·lícula alterna imatges de Rubianes procedents d'actuacions teatrals, aparicions televisives i filmacions domèstiques amb un sopar que van celebrar a principis del 2011 alguns dels seus amics, que es denominen a ells mateixos les 'vídues' de Rubianes i es reuneixen periòdicament per recordar l'actor. Entre aquests hi ha Juan Luis Bozzo, Carles Flavià, Joan Manel Serrat, Joan Gràcia i Manel Pousa, el 'Pare Manel'.

"Volíem fer un retrat del Pepe al seu estil, amb les seves paraules", ha explicat Huerga. "Qui millor per fer-ho que els seus amics de l'anima, que són com ell i veuen el món igual?". El director de Salvador ha confessat que la inspiració li va venir de la pel·lícula Broadway Danny Rose, de Woody Allen, en què un grup de còmics es reuneixen per explicar anècdotes sobre el protagonista, un mànager d'artistes sense fortuna. "Hem volgut fer una pel·lícula fresca, sincera, sense impostació; no és políticament correcta, però es que el Pepe Rubianes tampoc ho era", explica el cineasta, que ha definit la pel·lícula com "el retrat d'un home lliure, que diu el que pensa i fa el que diu".

Manel Huerga també ha volgut destacar l'actualitat de la figura de Rubianes, sempre polèmic i controvertit, que va encendre les ires de mitja Espanya amb les seves cèlebres paraules sobre la unitat de l'estat. "La figura de Pepe Rubianes no ha perdut vigència. Ara, més que mai, necessitem gent que cridi en veu alta el que pensa", ha defensat.

Jaume Roures, productor del documental, ha confirmat en la mateixa roda de premsa que Pepe & Rubianes s'estrenarà en sales de cinema de Catalunya el 23 de desembre, però que no es distribuirà a la resta de l'estat.

stats