PREMIS TIME OUT
Cultura 20/06/2011

Els Manel, Premi Time Out 2011

Sílvia Pérez Cruz, l'obra de treatre 'Un home amb ulleres de pasta', el gintònic del Tirsa i el gall de Sant Pere del restaurant Els Pescadors, entre els guanyadors dels premis triats per votació popular dels lectors de la revista i de l'ARA

Redacció
4 min
Els Manel, recollint el Premi Time Out 2011 / SCOTT CHASSEROT

BarcelonaEls Manel, els grans triomfadors de l'any segurament amb poca discussió, s'han endut el prem Premi Time Out 2011, l'únic dels guardons de la revista que no és per votació popular, sinó a criteri d'un jurat format pel director de l'ARA, Carles Capdevila, el director de Time Out, Andreu Gomila, i els accionistes de l'ARA Ferran Rodés, Oriol Soler, Albert Om, Toni Soler, i Xavier Bosch.

El disc 10 milles per veure una bona armadura ha confirmat la banda de pop-folk com la més important i supervendes de l'última dècada. Han estat número 1 a l'Estat espanyol i fa tres mesos que es passegen per teatres i auditoris en una gira que esgota les entrades allà on va.

Però la banda barcelonina no ha estat l'única triomfadora de la nit. Sílvia Pérez Cruz ha estat l'altra gran nom de la cerimònia de lliurament dels guardons, celebrada al mercat de la Concepció.

Ja en les categories de votació popular, en l'apartat del creador de l'any, els lectors de Time Out i el diari ARA han escollit Sílvia Pérez Cruz, la cantant de Palafrugell capaç de cantar flamenc, jazz, pop, fado, una corranda o una cançó de bressol. Els seus rivals han estat Juanjo Sáez, Julio Manrique i el grup Manel.

La millor obra guanyadora ha estat per a la peça teatral Un home amb ulleres de pasta, de Jordi Casanovas. Aquesta paròdia dels prepotents que aconsegueixen grans fites per ser fills de papà va ser l'obra amb què Casanovas va inaugurar la sala FlyHard, un petit teatre que va obrir amb la seva companyia l'octubre del 2010.

Els lectors han distingit aquesta peça davant del disc Lamparetes, d'Antònia Font; la novel·la L'any de la plaga, de Marc Pastor; i la pel·lícula Pa negre, d'Agustí Villaronga.

Els premis del bloc de cultura s'obrin amb la tria del projecte més innovador: Filmin, www.filmin.es, la web de visionat on line de pel·lícules posada en marxa ara fa un any, després de tres anys de proves, gràcies a la tossuderia i capacitat d'innovació de Carlos Tous, Jaume Ripoll i José Antonio de Luna.

Han competit, en la votació final, amb 365 dies 365 entrevistes (www.365d365e.com), el Mercat de les Flors i el Museu d'Idees i Invencions de Barcelona.

El primer premi Time Out entregat en l'acte de lliurament ha estat el que reconeix el millor plat: el gall de Sant Pere del restaurant Els Pescadors, del Poblenou. El serveixen amb mantega negra i tàperes, la carn marina més apreciada amb una recepta audaç.

El Sant Pere d'Els Pescadors s'ha imposat en una votació en què competia, com a finalista, amb el Delírium trèmens de xocolata del restaurant Pla dels Àngels, el bou a la panxa del Caldeni i la llengua de vedella mar i muntanya del Monvínic.

Després ha estat el torn del millor restaurant: l'Enoteca, el restaurant dirigit pel xef Paco Pérez. Aquest establiment, situat a l'hotel Arts, ha estat el favorit dels lectors, que li han atorgat més vots que a l'Alkímia, el Comiols i el Sagàs, els altres finalistes de la categoria.

Paco Pérez, que també demostra la seva mà mestra als fogons al restaurant Miramar de Llançà, ha aconseguit que l'Enoteca assoleixi la seva primera estrella Michelin gràcies al seu virtuosisme a l'hora de traslladar el sabor del mar a l'alta cuina.

I, després de premiar plats i restaurants, ha arribat l'hora dels còctels. S'ha imposat el gintònic de la cocteleria Tirsa, per damunt del cosmopolitan de l'Ideal Cocktail Bar, del Gimlet del Gimlet de Santaló i del Negroni del Negroni, finalistes de nivell.

El gintònic és la perla de la cocteleria del barri de Santa Eulàlia, d'Hospitalet de Llobregat. Curt i sempre perfecte, servit en un got de tub més baix que els convencionals i amb pocs glaçons, amb Tanqueray 10, tònica Schweppes i un trosset de pell de llimona.

I per poder continuar bevent gintònic, o el que vulguem, ha estat el torn del premi al millor local nocturn: L'Entresol, al carrer Planeta, al barri de Gràcia. Un establiment de disseny net i contemporani que ofereix bona música, 35 ginebres premium ¡ creacions com el Tanqueray Rangpur, amb llima i infusió de te verd. L'Entresol ha competit en la fase final amb l'Apolo, el BeCool i el Jamboree.

stats