Cultura 18/04/2011

Primer i emotiu ple de Manel al Romea en la presentació de '10 milles per veure una bona armadura'

El grup ha debutat al teatre barceloní on ha exhaurit les entrades per a les cinc actuacions que hi oferirà

Acn
2 min
Els Manel al Romea

BarcelonaRarament un grup de música actua cinc vegades en sis dies en un mateix teatre. És clar que si aquest grup és Manel -Disc d'Or amb 'Els millors professors europeus' (Discmedi) i número u a la llista de vendes de discs estatal amb '10 milles per veure una bona armadura' (Warner/Discmedi)-, tot és possible; fins i tot que les entrades dels cinc concerts ja s'hagin exhaurit. Amb aquesta expectació Manel debutava aquest dilluns al Romea. El grup ha fet gala de la mateixa serenor a què ha acostumat els seus seguidors, i l'emoció l'ha posat el públic. Cançons del seu darrer àlbum i també algunes del seu disc debut han sonat en el primer assalt de Manel al Romea, on l'esperen quatre nits més de 'sold out'. El grup porta ja un cert rodatge amb el nou disc, la primera presentació oficial del qual va ser a Reus el 26 de març, i ha actuat també a Terrassa, Vic o, dissabte passat, a Vilanova de Bellpuig. En tot cas, la seva cita amb la capital catalana té un simbolisme especial -entre altres coses, Manel són barcelonins-, com ho demostra l'emplaçament escollit i les cinc dates programades.

El primer dels cinc concerts del grup al Romea (aquest dilluns, dimarts, dijous, divendres i dissabte) tenia un al·licient que, probablement, no tindran els següents: descobrir la posada en escena i el repertori escollit pel grup. Quant a la primera incògnita, Manel no ha sorprès gaire. Fidel al seu estil, el grup apareixia a dos quarts de deu sobre l'escenari sense més elements que els seus quatre instruments, tot arrancant amb 'El Miquel i l'Olga tornen', del seu nou LP.

El cantant Guillem Gispert encomana la seva imatge serena i austera a tot el grup, i potser ara més que abans, acotant més les seves intervencions i diàleg amb el públic. Gispert ha remarcat que les cinc actuacions al Romea, i amb les entrades exhaurides, suposaven l'acompliment d'un somni.

A més dels nous temes del grup, com l'esmentada, 'La bola de cristall', 'El gran salt', 'Boomerang o 'Aniversari', Manel no ha renunciat a les cançons del primer disc, algunes tan recordades com 'Pla quinquennal', 'Dona estrangera', 'Ai, Dolors' o 'Al mar!'.

En total 17 cançons, sumant les del nou disc amb una selecció de 'Els millors professors europeus' i la versió de 'Common people', de Pulp, que ja és un clàssic del grup rebatejat com 'La gent normal'.

Després d'aquest concert, Manel tornarà al Romea fins a quatre cops, d'aquí a dissabte tots els dies menys dimecres. '10 milles per veure una bona armadura' seguirà la seva gira de presentació per Catalunya, i també es presentarà fora, a ciutats com Sevilla (Teatro La Alameda,15 d'Abril), Madrid (Teatro Lara, 16 de Maig), Palma de Mallorca (Teatre Principal, 26 de Maig) i València (Teatro El Musical; 4 i 5 de Juny).

stats