Institucions
Cultura 23/12/2011

El plenari de l'Ajuntament de Barcelona també demana que es revoqui Sintes

El PP i el PSC tiren endavant una altra moció que reclama la convocatòria d'un concurs restringit per designar el director del CCCB

Ara
2 min

BarcelonaEl plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una moció segons la qual manifesta la seva disconformitat amb el procediment de designació del proper director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i demana que no es procedeixi al nomenament de Marçal Sintes. La moció ha estat presentada de manera urgent pel PP i ha obtingut el suport del grup municipal socialista, fet que ha permès la seva aprovació. El grup municipal de CiU hi ha votat en contra, mentre que els d'ICV-EUiA i Unitat per Barcelona s'han abstingut. El text també insta el president de la Diputació de Barcelona a convocar un concurs restringit per iniciar el procés de selecció del centre.

Un dia després de presentar al ple de la Diputació de Barcelona una moció en la mateixa línia, el PP ha portat amb caràcter d'urgència al ple de l'Ajuntament de Barcelona un text que demana que no es nomeni Marçal Sintes i reclama la convocatòria d'un concurs restringit per escollir la persona que ha d'estar al capdavant d'aquest equipament cultura. La regidora popular Àngels Esteller ha criticat la unilateralitat del nomenament i ha lamentat que no hi hagi participat el consistori barceloní, quan té una participació del 25% del consorci que gestiona el CCCB.

El grup municipal del PSC ha donat suport a la declaració. El regidor socialista Jordi Martí ha defensat que el mecanisme del concurs és el millor per a una designació d'aquestes característiques.

El tinent d'alcalde de l'àrea de cultura, Jaume Ciurana, ha justificat el vot contrari del grup de CiU pel respecte institucional al president de la Diputació i també perquè, amb la designació de Sintes, s'ha seguit el mateix procediment que se segueix des de fa 22 anys. A més, ha afegit que si algú està en desacord amb aquest procediment, hauria d'impulsar una iniciativa per canviar els estatuts del centre.

Per la seva banda, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona s'han abstingut. Les dues formacions han coincidit a criticar el motiu del canvi de posició del PP, que, tal com han recordat, fa unes setmanes va votar en contra d'una proposta que demanava la convocatòria d'un concurs públic. El republicà Jordi Portabella ha assegurat que el canvi d'actitud del PP es deu a una "picabaralla" política al si de la Diputació, institució que governa juntament amb CiU. A més, s'ha mostrat a favor d'establir com a procediment d'elecció el concurs, però ha matisat que aquest no ha de ser restringit.

stats