Cultura 22/12/2011

El PP vol revocar el nomenament de Marçal Sintes com a director del CCCB

La selecció del nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona segueix aixecant polseguera

Ara
1 min
PERIODISTA I ASSAGISTA Marçal Sintes, doctor en periodisme i nou director del CCCB, a la Facultat de Comunicació de la Blanquerna.

BarcelonaPopulars i socialistes estan indignats pel nomenament de Marçal Sintes com a director del CCCB. Avui, en el ple de la Diputació de Barcelona, aprovaran una moció perquè el president de la institució, el convergent Salvador Esteve, revoqui aquesta decisió, que qualifiquen d'unilateral. Els dos partits exigiran que es convoqui un concurs públic restringit per escollir el substitut de Josep Ramoneda. ICV hi donarà suport amb la condició que el concurs no sigui restringit, sinó obert. Si Esteve es manté ferm i no cedeix, el PP presentarà la proposició divendres a l'Ajuntament de Barcelona. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre a tirar endavant totes les decisions que es prenguessin per majoria al ple del consistori. D'altra banda, CiU necessita el PP com a aliat si vol aprovar, aquest mateix divendres, els pressupostos.

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació, Alberto Fernández Díaz, es va sentir traït amb aquesta decisió: "El procés ha sigut molt matusser, semblava un mercat de Calaf", assegura el regidor socialista Jordi Martí. En opinió de Martí, el nomenament de Sintes respon a les pressions "d'un sector pròxim al govern obsedit perquè la persona que ocupi el càrrec de director del CCCB tingui una determinada ideologia". "Quan pregunto quina experiència té Marçal Sintes per exercir com a director del CCCB, no obtinc resposta", conclou l'exdelegat de Cultura del PSC.

stats