Música
Cultura 12/09/2012

Maria Coma guanya el premi Puig-Porret

El projecte de la cantautora consisteix en la creació d'un piano-celesta de la família d'instruments experimentals Baschet, la composició d'un concert al seu voltant i la gravació d'un disc

Ara
1 min
Maria Coma, amb el premi Puig-Porret

BarcelonaMaria Coma ha guanyat el Premi Puig-Porret, que s'entrega en inaugurar el Mercat de Música Viva de Vic i que distingeix el millor projecte de creació musical. Coma va presentar un projecte que inclou la construcció d'un piano-celesta de l'estil Baschet, la composició d'un concert al seu voltant i la gravació d'un disc.

Els instruments Baschet van néixer als anys 50 de la mà dels germans Bernard i Françoise Baschet, que es van allunyar de l’estil predominant de la investigació acústica del moment (que se centrava en l’electrònica i l’electroacústica) i van investigar l’acústica musical dels instruments tradicionals. Amb aquesta premissa, els germans van desenvolupar un art desconegut d'escultures sonores i van crear uns instruments d'alta impedància que posteriorment han tingut molts seguidors entre els compositors i intèrprets de música experimental i d'avantguarda. Fascinada amb la descoberta dels instruments de Baschet, Maria Coma es va posar en contacte amb el Taller d’Estructura Sonora Baschet, creat l’any 2010 amb l’objectiu d’estudiar i difondre els treballs dels germans Baschet.

El jurat ha triat el projecte de Coma entre els 37 presentats i ha destacat la voluntat de recerca i experimentació de les textures del so, així com la seva singularitat i originalitat. El premi està dotat amb 10.000 euros, fet que el converteix en el guardó musical més important del país.

stats