CULTURA
Cultura 23/03/2012

La vídua de Camilo José Cela revela les aventures sexuals del premi Nobel

Marina Castaño afirma a 'Telva' que l'escriptor va deixar "escampats pel món" un elevat nombre de fills que es deien tots Camilo i que "mai no havia estimat"

Efe
2 min
Camilo José Cela

BARCELONAMarina Castaño, vídua de Camilo José Cela, revela en un llarg article publicat a la revista 'Telva' algunes de les aventures amoroses que va mantenir el premi Nobel al llarg de la seva vida i afirma que l'escriptor, que va morir fa 10 anys, va deixar "escampats pel món" un elevat nombre de fills.

Castaño assegura que la relació del seu marit amb la seva primera dona, Rosario Conde, era merament "administrativa", i diu que l'escriptor era "un home poc inclinat a caure en cap teranyina amorosa", un home que "mai havia expressat els seus sentiments perquè no els havia tingut" i que "mai havia lligat l'amor i el sexe, perquè no havia estimat".

La segona esposa de Cela afirma que ella solament va tenir coneixement "de tres o quatre de les seves múltiples relacions, tot i que el nombre havia estat molt superior, com també ho era el nombre de fills escampats pel món, que en la seva majoria eren homes i tots, o gairebé tots, anomenats Camilo o Camilo José". A Cela, segons la seva vídua, li agradaven molt les actrius, i a Madrid "freqüentava a una coneguda actriu en actiu", el nom del qual no confessa. "La veritat és que van ser diverses les actrius amb els qui va mantenir relacions purament sexuals, ja que un altre tipus de vincle no li interessava".

"De totes en vaig tenir coneixement. I si coincidíem amb alguna, les mirades que em dirigien eren de pura irritació", assenyala Marina Castaño, que també al·ludeix els documents que Cela va signar "sense llegir", quan era a punt que l'operessin del que en principi semblava només una apendicitis. En aquests documents "cedia la propietat dels seus drets d'autor i d'imatge a una societat de creació recent, Camilo José Cela Producciones, a la qual ell amb prou feines tenia participació", explica Castaño, abans d'assegurar que a través d'aquesta societat "van plomar" l'escriptor.

stats