Cultura 28/09/2011

Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp tornen al Lliure de Gràcia

23 anys després de presentar el disc 'Ben a prop', que van enregistrar al teatre de Gràcia, ahir a la nit Maria del Mar Bonet i Manel Camp van començar una sèrie de concerts per presentar el disc 'Blaus de l'ànima'

Ara
1 min
Maria del Mar Bonet i Manel Camp en un moment del concert

BarcelonaMés de 20 anys després de presentar el disc conjunt Ben a prop, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp van tornar ahir a la nit al teatre Lliure de Gràcia per presentar el seu nou treball, el doble àlbum Blaus de l'Ànima, un disc que manté l'equilibri entre les cançons de l'anterior, amb versions de Gershwin, Serrat, Bibiloni, Stones, Billie Holliday o Toti Soler, entre d'altres, i les creacions dels últims tres anys. Entre aquestes noves cançons destaquen, per exemple, les inèdites La Barbera, amb lletra de la poetessa Maria Aurèlia Capmany, Cançó del bes sense port així com quatre peces instrumentals de Manel Camp.

Les cançons combinen els aires mediterranis de la cantant en el seu vessant més jazzístic, amb l'estil del pianista. Abans de començar el concert, Maria del Mar Bonet, que va reconèixer que "estava nerviosa", va destacar que el teatre Lliure de Gràcia "és un escenari mític" tant per ella com per Manel Camp, "un lloc únic al nostre país", va afegir, "que ara inicia un nou repte". Bonet també va tingut paraules d'agraïment a les persones que en el seu moment van creure en aquest espectacle, que ara, 23 anys desprès, torna enriquit.

La gira de presentació del nou disc, que va començar a Madrid, a la Sala Clamores, visitarà diferents ciutats de Catalunya durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. Al Teatre Lliure de Gràcia s'hi estarà fins al 2 d'octubre. Es preveu també que la gira es reprengui a la resta de l'Estat a partir de finals de febrer.

stats