Cinema
Cultura 21/07/2011

Marilyn genera polèmica a Chicago

La figura de 7,9 metres recrea la famosa escena de 'La tentación vive arriba' i és tot un reclam per als turistes

Redacció
1 min
Marylin Monroe estàtua

BarcelonaLa figura gegant de Marilyn Monroe, de 7,9 metres, ubicada a la Magnificent Mile de Chicago, no deixa indiferents els vianants. Divendres 15 de juliol es va descobrir la rèplica de la icònica escena de La temptació viu a dalt i els crítics ja l'han titllada de sexista i esgarrifosa, com recull The Guardian.

Forever Marilyn és un disseny de l'artista Seward Johnson que incita molts turistes a fer-s'hi fotografies. Aquesta actitud és la que critica el columnista del Chicago Sun-Times, Richard Roeper. "Els homes i les dones llepen les cames de la Marilyn, es queden embadalits mirant la faldilla i li senyalen les calces, fent mirades lascives i rient".

Chicago Arts Blog també recull opinions sobre la peça, qualificada d'extravagant i kitsch. "Monroe es presenta com un objecte de consum masculí, d'un moment transitori congelat en el temps –afirma Abraham Ritchie–. L'erotisme de l'escena a la pel·lícula s'esvaeix quan la visió pot durar eternament".

Billy Wilder va dirigir La tentación vive arriba (1955), on Monroe es refrescava als sortidors d'aire del metro. Un altre dels dubtes dels crítics és per què s'ha ubicat la figura a Chicago (quan el film transcorria a Nova York), on s'exhibirà fins a la primavera del 2012.

stats