NARRATIVA
Cultura 07/12/2010

Elogi de la lectura

Avui, a Estocolm, tindrà lloc un dels esdeveniments més esperats de la Setmana Nobel. Mario Vargas Llosa parlarà davant de l'Acadèmia, tres dies abans de recollir el premi

Efe
1 min
Mario Vargas Llosa, guanyador del Nobel de Literatura

BarcelonaAquesta tarda, a les 17.30h, l'Acadèmia sueca emetrà en streaming el discurs del guardonat amb el premi Nobel de Literatura d'aquest any, Mario Vargas Llosa. Tot i que encara no s'ha revelat gaire del tema del seu parlament, sí que sabem, de moment, que es dirà Elogi de la lectura i la ficció. I sabem, també, que farà una menció especial a la ciutat de Barcelona, un dels punts de referència que comparteix amb la majoria d'escriptors sortits del boom llatinoamericà.

Per preparar el discurs, l'Acadèmia li va facilitat un bon lot de material. Entre d'altres coses, una recopilació dels textos que han llegit els guanyadors de les anteriors edicions. D'entre tots, Mario Vargas Llosa ha declarat que el que va pronunciar Albert Camus és dels seus preferits. També el de William Faulkner, que ja en d'altres ocasions havia aparegut com a model per a Vargas Llosa. De fet, la literatura faulkneriana ha tingut un considerable pes en tots els novel·listes llatinoamericans. Mario Vargas Llosa ha citat, a més a més, els discursos de Neruda i Octavio Paz.

Així doncs, Vargas Llosa parlarà, avui, de la ficció i la lectura. Aquesta és la jornada més esperada de la Setmana Nobel. Acaba, aquest divendres, amb la cerimònia d'entrega del premi.

stats