LLIBRES
Cultura 07/10/2011

L'escriptor Martí Gironell s'instal·la al Món Sant Benet

L'autor de 'L'arqueòleg' viurà un any sencer al monestir de Sant Fruitós del Bages per escriure la seva pròxima novel·la, que es publicarà el Nadal del 2012

Ara
1 min

BarcelonaDesprés d'haver-se guanyat el públic amb El pont dels jueus, d'haver obtingut el premi Nèstor Luján per La venjança del bandoler i d'haver consolidat la seva fama amb L'arqueòleg, el periodista i escriptor Martí Gironell es prepara per a un dels projectes més singulars de la seva carrera. Si més no, peculiar pel que fa a la seva gestació. Durant el pròxim any, Gironell es trasllada a viure al monestir de Món Sant Benet, el complex de Sant Fruitós del Bages dedicat al patrimoni i a les arts. No fa gaire que aquest recinte va veure inaugurar la fundació gastronòmica Alícia, i des de finals d'agost també hi té seu la formació musical Acadèmia 1750.

L'escriptor de Besalú ja ha aclarit que la seva intenció no és recloure's en el monestir. En sortirà per continuar treballant com fins ara, però hi fixarà la seva residència. De fet, passarà llargues temporades dormint en una antiga cel·la d'un monjo benedictí. La novel·la que sortirà d'aquesta experiència arribarà a les llibreries el Nadal del 2012, de la mà de l'editorial Columna.

stats