CINEMA
Cultura 28/09/2011

Mascarell felicita Agustí Villaronga, Isona Passola i Emili Teixidor

"Em sembla especialment important que el cinema català vagi a Hollywood", ha dit el conseller

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha felicitat aquest matí tot l'equip de Pa negre "per aquesta nova fita d'una pel·lícula plena de talent que ara expressa el reconeixement més universal que una pel·lícula pot tenir". El conseller ha volgut "fer costat" a l'equip i agrair-los "les satisfaccions que ens estan donant a tots, la feina ben feta". El conseller ha fet un reconeixement especial de la tasca que han fet "el director, Agustí Villaronga; la productora, Isona Passola, i l'autor, Emili Teixidor".

El conseller Mascarell ha destacat que la selecció de Pa negre per als Oscar "és un estímul extraordinari i és l'expressió que si es fan les coses ben fetes, el talent i la creativitat que té el cinema català pot arribar a molts espectadors, sortir de les nostres fronteres i tenir pràcticament tots els guardons que es poden aconseguir".

També en termes d'internacionalització de la cultura catalana, el conseller ha afegit que "em sembla especialment important que el cinema català vagi a Hollywood. Aquests dies hem dit que el cinema de Hollywood ve cap a Catalunya; però no cal dir que encara és infinitament millor que vagi a Hollywood el cinema català".

Mascarell ha remarcat que el fet que "l'Acadèmia Espanyola de Cinema porti als Oscar una pel·lícula parlada en català perquè la representi és una gran notícia". "Si això succeís en molts més àmbits de la vida social, segur que els catalans ens sentiríem molt més còmodes", ha declarat el conseller.

stats