Institucions
Cultura 07/11/2011

Mascarell, decebut amb el CoNCA

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha lamentat en un comunicat la dimissió en bloc del plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), però lamenta que "els membres del plenari no hagin esperat que el debat parlamentari sobre el projecte de llei d'agilitat i reestructuració administrativa conclogués el seu procés"

Ara
1 min
CoNCA

BarcelonaMascarell, que ha polemitzat amb els membres del CoNCA des que va assumir la conselleria, es queixa que el plenari de la institució, que recorda que va ser creada pel Parlament, hagi pres la decisió sense que la cambra hagi precisat "quines modificacions s'introdueixen en el funcionament del Consell". "La llei que s'està tramitant i les mesures que s'estan prenent busquen la millora del CoNCA, fer-lo més operatiu i més adient a les necessitats de la cultura catalana", afegeix.

El conseller lamenta també que "els membres del plenari no s’hagin volgut convèncer del reforçament del CoNCA que suposen les noves competències que el projecte de llei li atribueix com a òrgan supervisor i avaluador de les polítiques culturals públiques". "La norma manté igualment la independència del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que ve donada pel sistema d’elecció dels seus membres tal com s’ha fet des de la seva creació", assegura.

Aquest matí, deu dels onze membres del plenari del CoNCA han presentat la seva dimissió en considerar que el projecte llei d’agilitat i reestructuració administrativa pretén liquidar les seves competències, que comprenen bàsicament l'atorgament de subvecions als creadors del país. A banda de vetllar per la bona salut creativa del país. Segons Mascarell, en canvi, la norma busca "enfortir i modernitzar el paper del CoNCA com a òrgan avaluador i supervisor de la política cultural catalana". I creu que "del tràmit parlamentari en sortirà un CoNCA més poderós, més modèlic en els seves pràctiques, més auditor del conjunt del sistema cultural i menys burocràtic".

stats