Cultura 08/02/2012

Mascarell: "No voldria que quedés que no em va agradar la gala [dels premis Gaudí] per la burla als polítics"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha matisat a RAC1 que la gala no li va agradar perquè anava "en contra" del "cine extraordinari" que es fa a Catalunya, i no perquè s'hi critiquessin els representants públics

Ara
2 min
EL CONSELLER SENTENCIA Ferran Mascarell afirma que la gala dels Gaudí "no va ser un exercici d'autoestima" i que "hi ha gent que té menys dret a queixar-se" que d'altres.

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat a 'El món a RAC1' que del que es queixava és que a Catalunya es fa un "cinema extraordinari" i que la gala dels premis Gaudí "no la va representar" i hi "va anar en contra". Encara que el conseller diu que no s'han de criticar els polítics per sistema, sí, quan ho fan malament, no vol que quedi la imatge que va criticar la gala perquè hi va haver "burla als polítics".

El conseller ha valorat la gala com de "mal gust", i ho ha fet no només pensant en els polítics, ja que també ha criticat "les maneres de mirar" determinats directors. Des del seu punt de vista, va ser un "petit disbarat" contra "l'autoestima col·lectiva".

Davant una pregunta de Jordi Basté, Mascarell ha explicat que 'Midnight in Paris' s'hauria d'incloure en els premis i en les candidatures perquè cal fer "apropiació" de tot allò que es pugui entendre "com a nostre", "com fan els francesos" o altres cultures que tenen molta difusió.

Sobre l'assistència del president Mas a la gala ha dit que no caldria, però que és positiva, ja que expressa bona "predisposició", encara que si no hi anés, "no passaria res".

Respecte al possible homenatge institucional a Tàpies ha opinat que segurament "caldrà fer més coses" per l'artista, que ja n'ha parlat amb la família, però que el que es faci serà "en funció d'aquest primer homenatge públic" que va començar ahir dimarts i que avui continua.

stats