Cultura 12/08/2012

Mascarell assegura que els atributs 'nacional' i 'Catalunya' no s'eliminaran del nom del MNAC perquè seria "un error"

El conseller obre la porta a estudiar un canvi d'acrònim i aprofitar la marca Barcelona només per contextualitzar-lo

Acn
1 min
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, arribant aquest vespre al monestir de Sant Pere de Rodes per assistir al concert del festival

El Port de la SelvaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que els atributs 'nacional' i 'Catalunya' no es perdran del nom del MNAC perquè seria "un error".

Mascarell ha emmarcat les declaracions de l'actual director, Pepe Serra, que en una entrevista a Catalunya Ràdio divendres passat i dins una "reflexió en veu alta sobre la dificultat d'explicar bé què conté el museu", va dir que canviaria el nom del museu perquè "no es pot anar pel món amb un nom com el MNAC".

Pel conseller, el contingut del MNAC s'ha d'explicar "a través del nom", i l'actual denominació ja sintetitza tot l'art que s'exposa a les sales −des del romànic català fins l'avantguarda−. Mascarell sí que ha obert la porta, però, a estudiar un canvi d'acrònim i ha dit que la marca Barcelona es pot aprofitar, però només per contextualitzar-ne la situació, i en cap cas per incloure'l al nom.

stats