PATRIMONI
Cultura 21/07/2012

Mascarell assegura que la decisió sobre l'autenticitat del claustre de Palamós encara no està presa

El conseller de Cultura es reuneix aquesta setmana amb els tècnics i segons el resultat de l'informe s'emetrà el veredicte

Acn
2 min
El claustre de Palamós / ACN

RiudecanyesEl conseller de cultura, Ferran Mascarell, ha desmentit que la Generalitat hagi conclòs que el claustre de Palamós no és una peça autèntica d'estil romànic i del segle XII i ha assegurat que la decisió encara no s'ha pres ni avaluat, desmentint així la informació apareguda a 'El País'. Els tècnics es reuniran la setmana vinent amb el conseller per presentar l'informe definitiu. Mascarell veu raonable que hi hagi disparitat d'opinions entre els experts. Pel conseller de Cultura no hi ha cap raó per precipitar una conclusió ni per protegir el claustre, ja que ha recordat que sigui o no una construcció del segle XII és una peça artística que cal exposar a la ciutadania amb la major veracitat possible.

"Si totes les preguntes que he de fer tenen la resposta correcta donarem per bo l'informe i si no continuarem treballant", ha dit el conseller. "El que ara circula és l'opinió d'algunes de les persones que van intervenir en la reunió però jo no ho ratifico i fins que no tingui davant els tècnics i pugui comentar-ho amb ells no hi haurà una decisió", ha assegurat Mascarell. "La ciència no és immutable i és bo escoltar tots els que hi han participat, hi ha moltes coses a avaluar", ha apuntat. Mascarell ha defensat que el ritme de la decisió no ha de venir marcat per la pressió mediàtica i ha assegurat que no convé precipitar-se. "Si és de veritat té molts anys i si no és tant de veritat també en té molts i no hi ha cap raó per tenir pressa", ha sentenciat. El conseller de Cultura ha assegurat que "fins que no tingui la plena convicció que el que direm és el que la ciutadania ha de saber" no es farà públic el veredicte.

stats