Cultura
Cultura 19/05/2011

Mascarell demanarà més diners per Cultura quan acabi la crisi

El conseller ha afirmat que el sector cultural s'ha de renovar i ha defensat la cultura com a element necessari per a la societat

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es planteja demanar "l'excepcionalitat econòmica cultural" quan passi la crisi, segons ha explicat en una conferència organitzada per Fundació Catalunya Oberta. Quan àmbits com l'educació o la sanitat "se situïn en uns estàndards d'eficiència", Mascarell reclamarà "més diners" per cultura.

Al llarg de la conferència Cultura: motor d'identitat, creativitat i progrés, el conseller ha defensat una visió holística de la cultura i l'ha definit com un element "constitutiu", de "valors i coneixements", que han de configurar "el relat" que la societat necessita. També ha afirmat la necessitat de renovació del sector. Des de la conselleria es vol "construir un discurs que ens serveixi per dir que la cultura té importància, i que si demanem més diners no és pel caprici d'uns quants sinó perquè darrere d'això hi ha la reflexió sobre el nostre futur i sobre les maneres d'entendre la vida", ha resumit Mascarell.

El conseller també ha fet referència al manifest signat per una desena d'entitats culturals per reclamar que la gestió del Consell Nacional de la Cultura i les Arts es faci "sense ingerències" partidistes. Mascarell ja s'ha posat en contacte amb els signants per comentar les queixes presentades.

stats