POLÍTICA CULTURAL
Cultura 21/09/2012

Mascarell: "El que ha passat sortirà als llibres d'història"

El conseller opina que ja no existeix "l'ambigüitat estructural" que hi havia des que el catalanisme va néixer. "Hi ha un to de realisme, claredat i veritat, insòlit en la política catalana"

Laura Serra / Efe
1 min
Ferran Mascarell / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha considerat avui que una de les "virtuts" del que està passant des de la massiva manifestació del passat dia 11 a Barcelona és que ja no es reflexiona en termes "ambigus" sobre el que pot passar en el futur. Segons ell, fins ara sempre havia hagut "una certa ambigüitat estructural, perquè difícilment es podia treballar d'una altra manera". Ara el debat es caracteritza pel seu "to de realitat, realisme, claredat i veritat, insòlit en la política catalana".

Sobre el que pot passar en els pròxims dies, ha recomanat no donar per feta cap decisió –referint-se a la convocatòria d'eleccions–, i ha opinat que el debat s'ha de dur a terme en el debat de política general, com va dir el mateix president Artur Mas. Ha de ser al Parlament, segons Mascarell, "el lloc en el qual es treguin conseqüències i reflexions de tot allò que està passant", i on hauran de pronunciar-se la resta de partits polítics de la cambra.

stats