MÚSICA
Cultura 20/01/2012

Dos ex-Bealtles, Paul McCartney i Ringo Starr, publiquen disc en solitari

McCartney treu el 7 de febrer 'Kisses on the bottom' un disc amb cançons tradicionals que van inspirar als Beatles i Ringo Starr publica 'Ringo 2012' el 31 de gener

Ara
2 min
gv

BarcelonaPaul McCartney ha tornat a les seves arrels amb la publicació de Kisses on the bottom, el seu darrer disc, que sortirà el dia 7 de febrer i que conté algunes cançons tradicionals que van inspirar als Beatles al llarg de la seva carrera. Temes com It's only a paper moon o I'm gonna sit right down and write myself a letter són per McCartney "peces de joieria, molt ben fetes, molt ben elaborades i amb un gran sentit de l'art, i quan els Beatles composaven estaven sempre de fons".

Kisses on the bottom conté 14 temes tradicionals, alguns de la primera meitat del segle XIX, que el seu pare tocava quan ell era petit. El disc conté dos temes composats per l'exBeatle: My Valentine i Only Ingraterra. My Valentine està inspirada en la seva dona Nancy, una cançó fàcil de composar que va sorgir mentre tots dos estaven de vacances a Marràqueix, admet l'exBeatle i que tal i com diu "És una cançó especial per nosaltres". Paul McCartney, admirador de Fred Astaire i de compositors com Harold Arlen o Cole Porter, va decidir publicar el disc perquè creia que tots ells havien de rebre un reconeixement.

L'exbateria dels Beatles, Ringo Starr, publica Ringo 2012, un disc que conté 9 temes nous, dos dels quals són versions de Think it over de Buddy Holly i Rock island line, una cançó que va popularitzar Lonnie Donegan. El disc conté un munt de col·laboracions, entre les quals destacaquen els guitarristes Joe Walsh i Kenny Wayne Shepherd així com Michael Bradford, Steve Dudas o Charlie Haden, entre d'altres.

El títol del disc fa referència a Ringo, el disc de més èxit a la seva carrera en solitari publicat l'any 1973 i on s'inclouen col·laboracions de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Marc Bolan o Robbie Robertson entre d'altres. Ringo 2012 està produït pel músic britànic i conté, també, revisions dels seus temes com Wings i Step lightly. Un disc produït pel músic britànic.

stats