CULTURA
Cultura 06/03/2012

Josep Maria Ainaud de Lasarte i Antoni Maria Badia i Margarit, Medalles d'Or de la Generalitat

És la màxima distinció honorífica que atorga el govern català per reconèixer les persones i els col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis a Catalunya

Acn
1 min
El lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

BARCELONAL'historiador i polític Josep Maria Ainaud de Lasarte i el lingüista Antoni Maria Badia i Margarit seran distingits amb la Medalla d'Or de la Generalitat. Aquesta medalla és la màxima distinció honorífica que atorga l'executiu català per reconèixer les persones i els col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El consell executiu ha aprovat concedir la màxima distinció honorífica del Govern a Ainaud de Lasarte en reconeixement a "la seva destacada trajectòria com a historiador i a la seva contribució rellevant a la continuïtat del país, des d'una sostinguda fidelitat als millors valors cívics". Josep Maria Ainaud de Lasarte és "una de les personalitats que més ha contribuït al redreçament nacional des del període de la resistència al franquisme, i és referent de catalanitat i d'afirmació de la cultura catalana".

D'altra banda, el reconeixement al professor Badia i Margarit és per "la seva destacada trajectòria en l'àmbit de la lingüística i per haver contribuït a prestigiar, des d'una activitat acadèmica influent, la llengua i la cultura catalanes al món". Antoni Maria Badia i Margarit ha fet recerca en l'àmbit de la lingüística històrica, sobretot catalana, i s'ha dedicat a la dialectologia, primer de la llengua aragonesa i després de la catalana.

stats