Arquitectura
Cultura 08/11/2011

El Media-TIC és nomenat el millor edifici de 2011

L'edifici del 22@ ha estat distingit pel seu disseny i com a exemple d'estalvi energètic. Segons Ruiz-Geli, el premi "reconeix el lideratge de Barcelona" a l'arquiectura internacional

Efe
1 min
L'edifici del Media-TIC al 22@

El Media-TIC, l'edifici ubicat al districte 22@ de Barcelona, ha estat distingit com el millor edifici del 2011 pel World Architectural Festival (WAF), segons informa el Consorci de la Zona Franca, l'entitat promotora de l'immoble.

L'edifici, obra de l'arquitecte Enric Ruiz-Geli i el despatx d'arquitectura Cloud 9, ha estat escollit entre 300 candidats per la singularitat del seu disseny i per ser un exemple d'estalvi energètic. Ruiz-Geli ha subratllat la importància que un edifici de la ciutat sigui reconegut per una organització com el WAF, amb seu a Londres, capital de l'arquitectura. El premi, afegeix, "reconeix el lideratge de Barcelona" a l'arquitectura internacional.

Distingit per les seves formes orgàniques i el seu concepte de verd i intel·ligent, el Media-TIC "és un símbol d'un moviment emergent a Barcelona" que és sensible a la sostenibilitat i que mostra "que els arquitectes poden dirigir aquest canvi" cap a una arquitectura més ecològica, segons el director dels premis, Paul Finch.

Amb 14.000 metres quadrats d'espais d'oficines, l'edifici és un dels quatre edificis europeus considerats de 'zero emissions', ja que el seu disseny permet reduir en un 95% la producció de CO2 respecte a construccions convencionals. Ruiz-Geli explica que va voler idear un edifici amb motius orgànics, que a la vegada fos verd i intel·ligent.

Entre el jurat, destaquen arquitectes i urbanistes de renom internacional com Michael Sorkin, Ben Van Berjel, Jo Noero, Odile Decq i Kongjian Yu.

stats