Teatre
Cultura 31/10/2011

Un muntatge teatral reinterpreta 'El Capital' de Karl Marx

Amb dosis de comèdia de ciència-ficció, 'Mein Kapital' reflexiona sobre la crisi de valors i relata la construcció d'un nou model econòmic al planeta Mart

Efe
1 min

El Teatre Tantaranta proposa una adaptació i relectura d'El Capital, de Karl Marx. Els dramaturgs Helena Tornero, Albert Tola, Francesc Cerro-Ferran, Marta Buchaca, Luis Miguel González Cruz, Inmaculada Alvear, Raúl Henández Garrido i Daniel Martos han reinterpretat l'obra cabdal del filòsof i sociòleg.

Mein Kapital s'inspira en El Capital, però lluny de ser un tractat de filosofia política, és "una comèdia de ciència-ficció amb fantasmes i marcians", segons relatava avui i de forma irònica la directora Cristina Yáñez.

L'obra, estructurada en vuit escenes diferents, relata el procés de selecció dels membres d'una expedició a la recerca d'un nou planeta on construir una societat regida per un nou model econòmic i transcorre entre la Terra i Mart.

Els vuit dramaturgs han aprofitat les escenes per reflexionar sobre les relacions de poder i la crisi de valors, temes estretament vinculats al pensament de Marx i les seves conseqüències. Però l'obra no és "un calaix de sastre o un Frankenstein construït amb trossets d'éssers diferents", segons el dramaturg català Albert Tolà.

Les percepcions, les aparences, la por i el pànic ocult compartit són presents a tota l'obra, interpretades en clau de drama, comèdia, tragèdia o acte de fe, en aquest muntatge coproduït per Teatro del Astillero de Madrid, el Tranvía Teatro d'Aragó i el Teatre Tantarantana, que es podrà veure a partir del 3 de novembre.

stats