Ara Llegim
Cultura 13/04/2012

Mendoza: "Som un país pobre, 'cutre', de bohemis i murris"

L'escriptor barceloní recupera el vell personatge d''El misterio de la cripta embrujada' a la nova novel·la 'El enredo de la bolsa y la vida', on es mira amb humor la Barcelona en crisi

Efe
1 min
Sí: Eduardo Mendoza, Thein Sein. No: Ramon García-Bragado, Enric Mata

BarcelonaEduardo Mendoza ha presentat avui la seva última obra, una sàtira que transcorre a la Barcelona actual. 'El enredo de la bolsa y la vida' recupera un protagonista aparegut per primera vegada el 1978 a 'El misterio de la cripta embrujada', i que ara, envoltat d'una peculiar tropa de marginals, acabarà desarticulant una acció terrorista que té com objectiu Ángela, una teutona importantíssima de cabellera rossa.

"L'humor permet un retrat al minut de les coses que passen, cosa que el rigor, la serietat i el realisme no permetrien", ha afirmat Mendoza durant la presentació del llibre. L'escriptor s'ha desmarcat de la imatge de Barcelona com a ciutat de moda i ha afirmat que la crisi ha fet que "es recuperés una mica el que havíem oblidat: que som un país pobre, 'cutre', de bohemis i murris". "Ens està bé el que ens passa", ha sentenciat.

stats