MÚSICA
Cultura 16/09/2012

El Mercat de Música Viva de Vic supera els 110.000 espectadors

El director, Marc Lloret, considera que el certamen ha ajudat a descobrir nous talents com Za! i Mates Mates i propostes innovadores com 'Réquiem' i 'Falsa alarma'

Acn
1 min
Txarango al Mercat de la Música Viva de Vic / Pere Masramon

BarcelonaEl Mercat de Música Viva de Vic superarà aquest diumenge en la seva clausura els 110.000 espectadors de 2011, segons que ha anunciat el seu director, Marc Lloret, que considera que el certamen ha consolidat "una línia de risc, varietat, rigor artístic i singularitat". En la present edició s'han programat gairebé 70 actuacions en vuit escenaris diferents i la bona xifra de públic es deu a més, segons els organitzadors, al bon temps.

Lloret afirma que la línia de la direcció artística respon als objectius estratègics del Mercat, al prioritzar el MVLab, que ha facilitat als programadors el descobriment de nous talents com ZA!, Reinaldo i Clara o Mates Mates i de propostes innovadores, com han estat les de Col·lectiu Brossa amb 'Falsa alarma' i el 'Réquiem' de Raül Fernández (Refree) i Enric Montefusco (Standstill).

S'han valorat de manera especial, afegeix Lloret, aquelles propostes d'espectacles amb capacitat d'elaborar un univers temàtic i musical dotat de personalitat i amb caràcter propi, com Coetus amb Eliseo Parra o Addictive TV.

La present edició ha tornat a comptar amb veus que aconsegueixen seduir el públic com Mayte Martín, Lula Pena, Maïa Vidal i La Negra, i altres propostes amb vocació d'arribar a un públic més ampli com Antònia Font, Zenet, Lenacay i Prats.

Entre les propostes internacionals Lloret ha destacat les col·laboracions amb Minas Gerais al Brasil i el projecte de coproducció entre Jeon Ga Ak Hoe (Corea) i el Taller de Músics, amb el títol 'Pansori meets Flamenco'.

stats