CULTURA
Cultura 26/06/2011

Més de 5.000 visitants aprofiten les portes obertes al Palau de la Música

Han pogut trepitjar l'escenari de la sala de concerts i passar pel Petit Palau, els dos principals atractius de la ruta. Barcelonins i turistes han respost a la jornada

Acn
2 min
Mil visitants cada hora han trepitjat els passadissos del Palau / ACN

BarcelonaMés de 5.600 persones han visitat el Palau de la Música Catalana aquest diumenge, coincidint amb la jornada de portes obertes que ha celebrat la institució per celebrar la Festa Major de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Des de les 10 hores fins a les 15 hores, unes mil persones, tant ciutadans barcelonins com turistes, han passat pel Palau cada hora. De manera gratuïta, els visitants han pogut passejar per la Sala Lluís Millet, la Sala de Concerts, la Sala de Música de Cambra i el Petit Palau. Aquesta part de la visita, una de les novetats de la ruta, s'ha convertit en el principal atractiu per als visitants, juntament amb el fet de poder trepitjar l'escenari on tenen lloc els concerts.

L'escenari de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana no l'han trepitjat aquest diumenge al matí cantants ni músics, sinó milers de visitants que han acudit a veure l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La visita es podia realitzar gratuïtament i lliurement, és a dir, sense guia. La gran novetat d'enguany ha estat la possibilitat de caminar pel Petit Palau. Aquesta part, la més moderna del Palau, no està oberta al públic general i no s'inclou en les visites guiades que es fan habitualment. L'espai, construït a onze metres de profunditat i inaugurat el 2004, és normalment escenari de concerts de música de cambra i d'actes d'empresa.



A més, els visitants han pogut gaudir de la Sala Lluís Millet, sala de descans que porta el nom del fundador de l'Orfeó Català, i la Sala de Música Catalana, un espai més reduït i íntim on es troba la primera pedra del Palau. El Palau de la Música ha atret tant ciutadans barcelonins com turistes de totes les edats. L'èxit de la iniciativa s'ha fet patent des de primera hora del matí, ja que a l'hora de l'obertura de les portes hi havia una cua que feia la volta pel carrer Sant Pere més Alt i pujava per la Via Laietana. Des de llavors fins a les 15 hores, més de mil persones han passat pel Palau cada hora.

stats