LITERATURA
Cultura 15/09/2011

L'escriptor Michel Houellebecq, desaparegut

L'autor de 'Les partícules elementals' i la recent 'El mapa i el territori' havia de passar uns dies a Holanda, promocionant la seva última novel·la, però no s'hi ha presentat. Anagrama i Empúries, editorials que publiquen l'obra de Houellebecq a Espanya, tampoc no han rebut resposta de l'autor francès, que havia de visitar Barcelona aquest setembre

Redacció
1 min
Retrat de l'escriptor Michel Houellebecq

BARCELONAA hores d'ara pràcticament ningú no sap on para Michel Houellebecq, guanyador de l'últim premi Goncourt amb El mapa i el territori, novel·la que acaba de ser publicada en català i castellà (i que s'ha enfilat als llocs més alts dels més venuts). Fonts de l'editorial Anagrama han recordat que Houellebecq havia de venir a Barcelona a mitjan mes de setembre però que a partir del mes de juny la seva editorial francesa va perdre el contacte amb ell: "Ho ha fet altres vegades, però ens va estranyar perquè tenim correus del mes de maig on ens assegurava que vindria".

Aquesta setmana, Houellebecq havia de visitar Amsterdam per presentar-hi El mapa i el territori, però la cap de premsa d'Arbeiderspers, Monique Groenwould, va haver d'informar AFP de l'absència de l'autor francès. "Se suposava que havia de venir ahir, però no va arribar", va explicar aquest mateix dimarts, desencadenant tota classe de rumors sobre la seva desaparició. S'ha parlat de problemes de salut, d'una estratègia de màrqueting o fins i tot d'un segrest per part d'Al-Qaida, que havia amenaçat Houellebecq poc després de l'aparició de Plataforma, on la religió islàmica no quedava gaire ben parada.

La nota més intrigant del cas és que a El mapa i el territori, Michel Houellebecq –que apareix com a personatge secundari– desapareix a mitja novel·la.

stats