CULTURA CONTEMPORÀNIA
Cultura 13/07/2012

El Milestone converteix Girona en un festival urbà

Elisabet Escriche
2 min

GIRONASempre ha estat una paret fosca, no ha cridat l'atenció i la seva única funció, fins ara, ha estat fer de façana d'un aparcament de vuit pisos al carrer Bonastruc de Porta de Girona. Ahir, però, qui passava per davant s'aturava a observar-la. "És un cocodril?", pregunta una noia al seu xicot. Ell creua el carrer per poder-ho mirar de lluny i li confirma que sí. La culpable que la paret hagi passat de l'anonimat a protagonista ha estat l'artista Erica Il Cane, que hi va plasmar una de les seves creacions urbanes: un cocodril que intenta menjar mosques. La situació es repeteix en set espais més de la ciutat, que gràcies a set creadors internacionals s'ha convertit aquests dies en una espècie de museu a l'aire lliure.

A escassament cinc minuts a peu, els tècnics estan fent les últimes comprovacions per garantir un bon so des de l'escenari que s'ha habilitat al Parc de les Ribes del Ter, just a les escales de darrere del Pavelló de Fontajau. L'espai acollia ahir al vespre cinc dels deu grups musicals que hi actuaran. L'encarregat de donar el tret de sortida va ser Kitty Daisy and Lewis. Darrere seu van actuar el grup més esperat, Eli Paperboy Reed, i després Mazoni, Radical Animal Beat i Loo and Placido.

Mentre la música ja començava a sonar, al restaurant L'Est, situat a la plaça Josep Pla, el cuiner Christian Sorensen preparava la seva particular sintonia. Es tractava d'un menú en què l'únic que sabien els escassament 25 comensals que tenien cabuda a l'establiment eren els ingredients: verdures, sushi, fideus i llagostins, entre altres. Els fogons també estan en marxa en vuit restaurants més.

Poques hores abans, les reflexions dels filòsofs Ignacio Castro, Oriol Leia i Luis Arenas sobre la societat actual van ser les encarregades de donar el tret de sortida aquest festival urbà de la ciutat, batejat amb el nom de Milestone, que continuarà avui. La nova iniciativa té com a objectiu unir la ciutat amb la cultura contemporània a través de l'art al carrer, la música, la gastronomia i el pensament. Avui les xerrades aniran a càrrec del promotor Julio Martí i el comissari Angelo Milano. Els concerts seran de Ben L'Oncle i Playing for Change.

stats