Còmic
Cultura 11/10/2011

Un dibuixant català adaptarà al còmic la saga 'Millennium'

El barceloní Josep Homs farà les il·lustracions del còmic basat en la trilogia de Stieg Larsson, que l'editorial belga Dupuis llançarà a partir del 2012

Afp / Ara
1 min

BarcelonaL'editorial belga Dupuis adaptarà la trilogia Milennium de Stieg Larson en nou volums de còmic. La publicació ha confiat en el barceloní Josep Homs per fer les il·lustracions, mentre que el franco-belga Sylvian Runberg serà l'encarregat d'escriure el guió. Homs és un dibuixant establert a Barcelona acostumat a publicar a l'estranger. El 2010 l'editorial Dupuis va llançar a França i a Bèlgica el primer volum de Secrets. L'Angelus, amb dibuixos d'Homs i guió de Giroud. La bona acollida del còmic va propiciar el llançament d'un segon volum el setembre del 2011.

La versió en vinyetes de les aventures de Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist mantindrà, afirma l'editorial Dupuis, "tota la riquesa de l'intriga" de l'obra de Stieg Larsson, qui era, segons el germà petit de l'escriptor, un gran aficionat al còmic. "Ell estaria entusiasmat amb la idea de veure els seus personatges prenent vida en un àlbum de còmic", assegura Joakim Larsson.

El primer volum de la versió en còmic de Millennium es posarà a la venda a finals del 2012.

stats