ART
Cultura 07/10/2011

Un altre Miró a la Nau Ivanow

El centre de la Sagrera obre una mostra dedicada al pintor i una altra als grafitis de Buenos Aires

Ara
1 min

BarcelonaCoincidint amb la gran exposició que dedicarà la Fundació Joan Miró a l'artista català, L'escala de l'evasió, el dia 14 d'octubre la Nau Ivanow inaugurarà una exposició titulada Gens de la mer de gravats de Miró.

"Miró havia executat, el 1981, aquests tretze personatges com a retrats de fusió d'animals i humans: per ell no hi havia diferències notables, ni més ni menys importants, entre un elefant i una formiga. Són obres despullades del tot d'amable decoració, únicament el que l'artista presenta és el potencial, sense concessions, del motiu principal. En aquell temps, l'artista va caure malalt i va encarregar, com altres vegades, posar els títols de l'obra gràfica al poeta i amic en simbiosi amb ell Jacques Dupin. El resultat és ple d'enteniment i contundència", descriu Emili Fernández Miró, comissari.

El mateix 14 d'octubre s'obrirà la mostra Buenos Aires Graffiti, de 46 fotografies de Francisca Puig que des del 2000 la fotògrafa mallorquina ha fet a la ciutat argentina. A més, es presentaran els llibres 1995-2011 Barcelona transfer i Somnis fets realitat i el documental El somni de Basiana, amb l'actuació de la tanguista Cecilia Ledesma.

stats