MÚSICA
Cultura 28/06/2012

Montse Faura serà la nova directora del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Assumirà el càrrec a partir de l'octubre. La programació d'aquest any l'havia confeccionat el president de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Josep Lloret, amb l'exdirector de L'Auditori, Oriol Pérez Treviño

Ara
2 min
Montse Faura

BarcelonaMontse Faura serà a partir de l'octubre la nova directora del festival de Músiques de Torroella de Montgrí. S'ocuparà de programar la propera edició del festival de música clàssica, que enguany havia dissenyat Josep Lloret, president de Joventuts Musicals de Torroella –càrrec que ocupa des del 1979 i que seguirà ostentant– amb l'exdirector de L'Auditori i assessor del festival, Oriol Pérez Treviño.

Quan es va presentar el festival d'enguany, tot i que no van avançar que es busqués nova direcció, sí que es va apuntar la necessitat de fer un salt el 2014. La nova directora té l'encàrrec d'aprofundir el lligam entre el festival, el territori i la societat i aprofitar al màxim les possibilitats que donarà el nou Auditori-Espai Ter. Entre les seves prioritats, Faura destaca la d'"apropar la música clàssica a la societat, incloent-hi la creació musical actual; potenciar els artistes d'aquí, i especialment els músics catalans que ja estan tenint reconeixement a fora, afrontar la crisi amb nous mecanismes com les coproduccions amb altres festivals nacionals i internacionals i donar tot el suport necessari a l'Acadèmia 1750, l’orquestra del festival, especialitzada en la interpretació amb instruments originals i formada per músics catalans”. Montse Faura assumirà també la gestió de l'Escola Municipal de Música de Torroella.

Faura té 20 anys d’experiència en el món educatiu, cultural i artístic. Ha estat vinculada a l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i a la Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD). Va participar en la creació de l’Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol l’any 1993 i ha estat implicada en la direcció de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del departament de Cultura. A més, ha desenvolupat una àmplia tasca docent tant en l'àmbit nacional com en l'internacional.

stats