ACTE D'HOMENATGE A LA SOPRANO CATALANA
Cultura 31/01/2012

La veu de Montserrat Figueras sona per últim cop a Santa Maria del Mar

Xavi Serra
1 min
Jordi Savall ahir en l'homenatge a la seva dona a l'església de Santa Maria del Mar.

BARCELONA.Ahir es va viure una nit d'intensa emoció i excelsa musicalitat a l'església de Santa Maria del Mar, on es va celebrar un homenatge en memòria de la soprano Montserrat Figueras, morta el 23 de novembre. L'acte, elegant i concís, va fer un recorregut per algunes peces que Figueras estimava especialment, musicades per La Capella Reial de Catalunya, el conjunt que va fundar amb el seu marit, Jordi Savall.

Un dels moments més destacats de la nit va ser la interpretació de la versió catalana d'el Cant de la Sibil·la -peça cabdal del repertori de la soprano-, un duet fantasmagòric entre els músics i la veu enregistrada de Montserrat Figueras, provinent d'un dels balcons de l'església.

La vetllada també va comptar amb les emocionades paraules d'Anna Gispert, el record del poeta Carles Duarte -"la Montserrat era feta de llum, era dona de llum", va exclamar-, l'agraïment "en positiu" de Manuel Forcano -"en escoltar-te es fan veritat totes les mentides dels poetes", va recitar- i, finalment, l'emotiu parlament de Jordi Savall, que va recordar la seva dona com a "amiga, companya, amant, mare, musa, mestra i consellera excepcional". Va ser la sentida cloenda d'un acte exemplar.

stats