MÚSICA
Cultura 10/05/2012

Montserrat Caballé posarà a prova l'acústica de la Sagrada Família

La poesia i la música centraran l'acte de clausura de les trobades religioses anomenades l'Atri dels Gentils el dia 18 de maig, al qual assistiran més de 5.000 persones

Efe
1 min

BarcelonaLa soprano Montserrat Caballé cantarà el pròxim divendres 18 de maig davant més de 5.000 persones a la basílica de la Sagrada Família, davant del cardenal Gianfranco Ravasi, Prefecte del Pontifici Consell de la Cultura, i el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

615 cantors de 24 corals posaran a prova l'acústica del temple, de 30 metres d'altura, a l'acte de clausura de l'Atri dels Gentils. Es tracta d'una trobada que comptarà amb la participació de 35 intel·lectuals que dialogaran en aquesta ocasió entorn "a l'art, la bellesa i la transcendència". És una proposta que va sorgir del Papa Benet XVI l'any 2009 i que consisteix a establir un diàleg entre creients i pagans entorn a un tema determinat.

Després de dues jornades d'activitats, la poesia i la música seran protagonistes. Montserrat Caballé intervindrà cantant dues peces i el compositor Bernat Vivancos estrenarà una obra musical composta per ser interpretada a la Sagrada Família, l'acústica de la qual és molt diferent de qualsevol auditori o teatre.

Un total de 6.000 persones s'han inscrit ja per poder assistir a les dues jornades de l'esdeveniment, que tindrà tres escenaris, tres de laics i un religiós: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i el temple de la Sagrada Família. "Hem escollit un centre d'art, un de coneixement i el de defensa de la llengua, a més del nostre emblema més conegut internacionalment: la Sagrada Família", ha declarat Armand Puig.

stats