Música
Cultura 17/01/2011

Montserrat Caballé s'acomiadarà dels escenaris quan faci 80 anys

La soprano Montserrat Caballé ha anunciat avui la seva intenció de fer una "tourné d'adéu" quan compleixi 80 anys, d'aquí a poc més de dos anys.

Efe
2 min
Montserrat Caballé

SaragossaAixí ho ha dit l'artista a Saragossa durant la presentació de la cinquena edició del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé que se celebrarà a l'Auditori de la capital aragonesa del 4 al 10 de setembre.

Després de 56 anys en la música, segons ha confessat, li agradaria fer una gira per tots els escenaris en els quals ha cantat al llarg de la seva trajectòria artística quan faci els 80 anys, el 12 d'abril de 2013.

"En el meu pensament està fer una tourné de comiat en els llocs en els quals he cantat", encara que reconeix que no tindrà prou temps.

La soprano també ha reconegut que té "moltes peticions" d'altres ciutats d'Espanya i del món per acollir el Concurs Internacional de Cant, per al qual avui s'obren les inscripcions per a la cinquena edició, però el seu desig és mantenir-lo a Aragó, Comunitat a la qual està unida per vincles familiars, ja que el seu marit, el tenor Bernabé Martí, va néixer a Villarroya de la Sierra (Saragossa), i pel seu amor a la Verge del Pilar i al Crist que alberga el temple.

"Hi ha llocs que t'ofereixen el que vols" però "aquí em sento mare dels alumnes i filla d'Aragó" i l'"enorgulleix" celebrar en aquesta ciutat el concurs que porta el seu nom, ha advertit Caballé.

Un concurs que, malgrat la crisi econòmica que travessen les institucions, l'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha reconegut que no vol abandonar i a més en un moment en el qual la ciutat aspira a ser capital europea de la cultura el 2016.

La restricció de les despeses no implicarà una reducció de la qualitat, ha assegurat Belloch, però sí que la final es faci amb piano en lloc de amb orquestra, igual que, ha dit la soprano, es fa en altres grans concursos d'Europa, i tampoc hi haurà concert dels guanyadors.

L'any passat es van presentar al concurs 260 aspirants i per Saragossa ja han passat més de 1.300 joves cantants dels cinc continents.

Els guanyadors de cadascuna de les edicions estan realitzant les seves carreres professionals en els més prestigiosos escenaris i festivals del món.

Així, el guanyador de l'any passat, el baríton nord-americà Sideny Outlaw, està contractat pel Metropolitan de Nova York, i la de 2009, la soprano sud-africana Pretty Yende, a l'Scala de Milà.

"M'enorgulleix dir que molts dels grans cantants s'han llançat des del concurs de Saragossa", ha ressaltat Caballé.

La dotació econòmica del concurs consisteix en tres premis de 12.000, 6.000 i 3.000 euros, respectivament, a més d'una gira de concerts i recitals per alguns dels millors escenaris del món per al guanyador.

stats