Cinema
Cultura 11/10/2011

Monty Python no rodarien 'La vida de Brian' en l'actualitat

Terry Jones, un dels membres del grup de còmics britànic, assenyala que seria arriscat pel ressorgiment de les creences religioses

Ara
1 min

BarcelonaTerry Jones, membre dels Monty Python, s'ho "pensaria dues vegades" abans de tornar a fer La vida de Brian per la insurgència de les creences religioses.

En una conversa amb Radio Times, Jones explicava que "mai vaig pensar que causaria tanta controvèrsia com va provocar, tot i que recordo que quan l'escrivíem vam pensar que algun religiós fanàtic ens tiraria els plats pel cap, però tots van replicar que no". "El nostre objectiu era fer una pel·lícula divertida però no hi ha res de dolent a incloure una mica de crítica, també", afegeix The Guardian.

La comèdia de 1979, dirigida i protagonitzada per Jones, John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Terry Gilliam i Eric Idle, va ser un èxit de taquilla però els seus opositors van assenyalar-lo de film blasfem que es reia de Jesús. "No era una blasfèmia", afegeix Jones, de 69 anys. "Era herètica perquè criticava l'estructura de l'Església i la manera com s'interpretaven els Evangelis. En aquell moment la religió era en un segon pla i semblava com agitar un ruc mort. Però ara ha tornat amb força el fet religiós i ens ho pensaríem dues vegades".

Jones reflexiona que "probablement no" faria un film sobre els jueus, després de veure la repercussió que ha tingut el llibre de versos satànics de Salman Rushdie. "Suposo que estaríem espantats".

stats