CINEMA
Cultura 04/08/2011

Mor Bubba Smith, actor de 'Boja acadèmia de policies'

Smith, que també va ser jugador professional de futbol americà, es va fer molt popular als 80 pel seu personatge de l'agent Moses Hightower

Redacció
1 min
Bubba Smith, exjugador de futbol americà i actor de cinema i televisió

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Bubba Smith, antiga estrella de la Lliga Nacional de Futbol Americà dels Estats Units i actor de la coneguda saga de comèdia Boja acadèmia de policia, ha mort aquesta matinada als 66 anys a la seva residència de Los Angeles (Califòrnia).

L'oficina del jutge d'instrucció del comtat de Los Angeles va dir que, tot i que encara no s'ha determinat de forma oficial, es considera que Smith va morir de causes naturals. El cadàver de l'intèrpret va ser trobat a la seva llar de Baldwin Hills pel seu assistent.

Gràcies al seu poderós físic –media més de dos metres d'alçada–, Smith va jugar en la NFL amb els Baltimore Colts, equip amb què va guanyar un Super Bowl-, amb els Oakland Raiders i els Houston Oilers. Un cop acabada la seva carrera esportiva, Smith va provar sort en sèries de televisió com Wonder woman, Els ángels de Charlie o Con ocho basta, abans d'obtenir gran popularitat al cinema amb Boja acadèmia de policia (1984). Smith va interpretar l'agent Moses Hightower, un dels membres del grup de policies esbojarrats interpretats, entre d'altres, pels actors Steve Guttenberg, Kim Cattrall i G.W. Bailey.

Ja en la dècada de 1990, Smith va fer aparicions especials en sèries de televisió com Sabrina, la bruixa adolescent i Los problemas crecen. Al final de la seva carrera va treballar principalment en pel·lícules independents, com ara Blood River (2010), el seu últim film.

stats