Música
Cultura 11/12/2011

Mor Enric Barbat, un dels Setze Jutges, a l'edat de 68 anys

El proper 19 de desembre es celebraran 50 anys del primer recital del grup català, amb un acte commemoratiu a la seu de la Institució Cultural del CIC

Ara
2 min
Enric Barbat

BarcelonaEnric Barbat, un dels components del grup de folk català Els Setze Jutges, ha mort avui a Menorca a l'edat de 68 anys.

Barbat, que d'ençà la dècada dels setanta vivia a Menorca, s'havia allunyat de les aparicions públiques, i una de les últimes vegades que es va deixar veure va ser al Parlament l'any 2007, amb motiu de l'entrega de la Medalla d'Honor als Setze Jutges, per la seva contribució a la cultura catalana.

Barbat, nascut al barceloní barri de Gràcia l'any 1943, va passar a formar part dels Setze Jutges –un grup que havia nascut per impulsar la Nova Cançó i la música en català– l'any 1963, després que els fundadors Josep M. Espinàs i Miquel Porter i Moix decidissin retirar-se per deixar pas a cantants professionals. Els companys de grup de Barbat en aquesta aventura van ser Delfí Abella, Pi de la Serra, Guillermina Motta o Joan Manel Serrat, entre d'altres.

Fortament influït per la cançó francesa, especialment per Brassens, el testament musical de Barbat es resumeix en cinc discos: Enric Barbat (1971), Núvols de setembre (1976), Erre Hache Positivo (1977, el seu únic disc en castellà) Quatre (1983) i el darrer, Camins privats, de l'any 2006.

El proper 19 de desembre s'acompliran 50 anys del primer recital que van oferir els Setze Jutges al barri de Sant Gervasi de Barcelona, a la seu de la Institució Cultural del CIC (abans coneguda com a Centre d’Influència Catòlica Femenina - CICF). Per celebrar aquesta efemèride, el proper 19 de desembre es portarà a terme un acte commemoratiu a la Sala Joan XXIII de la ICCIC (Via Augusta, 205), a Barcelona, on de ben segur que hi haurà un record per a Barbat.

En l'acte es preveu que hi siguin presents altres membres dels Setze Jutges, com Maria del Mar Bonet, Guillermina Motta, Joan Ramon Bonet, Martí Llauradó i Maria Amèlia Pedrero.

stats