ARA
Cultura 18/02/2012

Mor Enrique Sierra, guitarrista de Radio Futura

El músic madrileny, de 54 anys, també havia format part de Kaka de Luxe, un dels primer grups de la Movida

Ara
1 min
J.M. Aragón / EFE

BarcelonaEnrique Sierra va morir divendres a la nit a l'Hospital San Carlos de Madrid, a causa d'una malaltia renal. Sierra, guitarrista de Radio Futura, va ser un dels noms clau de la Movida Madrileña. El 1977 va fundar el grup Kaka de Luxe amb Alaska, Carlos Berlanga, Nacho Canut i Fernando Márquez 'El Zurdo'. Tot i que Kaka de Luxe va durar molt poc, va ser el germen de grups com Alaska & Los Pegamoides, La Mode, Paraíso, Parálisis Permanente i Radio Futura.

La primera formació de Radio Futura (Sierra, Santiago Auserón, Luis Auserón, Herminio Molero i Javier Pérez Grueso) va començar a fer soroll en l'escena musical madrilenya l'any 1979, i van debutar discogràficament amb 'Música moderna' (1980). Un any després van publicar la cançó 'Estatua del jardín botánico', i a partir d'aleshores, ja sense Molero i Pérez Grueso, van esdevenir un grup de referència per al pop espanyol gràcies a discos com 'La ley del disierto / La ley del mar' (1984), 'De un país en llamas' (1985) i 'La canción de Juan Perro' (1987). Santiago Auserón imprimia un caràcter especial a les cançons, sobretot a les lletres, i la guitarra de Sierra donava un toc personal a la música, que anava del pop al funk passant pel postpunk.

Després de la dissolució de Radio Futura, el 1992, Sierra va publicar el disc 'Mentiras' (1995), i el 1997 va formar el grup Klub amb Luis Auserón. Sierra també va desenvolupar una profitosa carrera com a enginyer de so.

stats