MÚSICA
Cultura 04/09/2012

Mor Lluís Gomis, el bateria de Los Sirex

El músic, que va participar en les gravacions històriques del grup barceloní, va morir dilluns d'un infart als 68 anys a la Pobla de Montornès

Efe
1 min

La Pobla de MontornèsLluís Gomis va morir dilluns a causa d'un infart a l'edat de 68 anys a la Pobla de Montornès (Tarragonès), segons ha informat el seu amic Josep Maria Llongueras. Nascut a Barcelona el 24 d'abril del 1944, des de sempre va tenir molt a prop la música. Atret pel rock, i especialment per la bateria, que tocava molt influït per Tony Meehan, bateria dels Shadows, després de passar pels Catinos (amb els quals va arribar a gravar) i el grup instrumental Los Wildest, es va incorporar a Los Sirex quan el grup va veure que necessitava un bateria que es prengués la música seriosament.

A partir d'aleshores, Gomis va aportar el seu segell al grup en totes les seves diverses formacions: des de les primeres gravacions ('Muchacha bonita', 'Si tuviera un martillo') a èxits com 'La escoba' o 'El tren de la costa'.

Després de la separació del grup el 1972, es va incorporar novament a Los Sirex en la reaparició del 1978, que els ha mantingut en actiu fins a l'actualitat i els ha permès superar els cinquanta anys d'història.

Gomis arrossegava des de feia anys problemes pulmonars i cardíacs i havia estat ingressat recentment a l'hospital. La seva última actuació va ser dissabte passat a Vilafranca del Penedès.

stats