Música
Cultura 07/08/2012

Mor Marvin Hamlisch, el compositor de la banda sonora d''El cop'

El músic, de 68 anys, va guanyar tres Oscars el 1973 i va crear la música de pel·lícules com 'Tal com érem', 'Chorus Line' i 'L'espia que em va estimar'

Ara
1 min
Marvin Hamlisch

BarcelonaAquest dilluns va morir als 68 anys Marvin Hamlisch, el músic i compositor nord-americà que el 1973 tocava el cel en guanyar tres Oscars en una mateixa nit, una fita que fins llavors només havia aconseguit Billy Wilder. Dos eren per a 'Tal com érem' (banda sonora dramàtica i la cançó original 'The way we were') i l'altre per a 'El cop' (el tema principal de la banda sonora). Definitivament, la combinació de Hamlisch i Robert Redford (protagonista dels dos films) era infal·lible als Oscars. Però també va guanyar diversos Globus d'Or, Grammy, Tony i un Pulitzer.

Hamlisch, que va morir a Los Angeles, va escriure la música de més de 40 films, alguns d'ells tan coneguts com el film de James Bond 'L'espia que em va estimar' (1977), el melodrama amb Meryl Streep 'La decisió de Sophie' (1983) i el musical 'Chorus Line' (1986), aquest últim a partir de la partitura que ell mateix havia creat amb Edward Keblan per a l'obra de teatre original. El músic també va crear la música d'alguns dels primers títols de la filmografia de Woody Allen ('Bananas', 'Agafa els diners i corre'). També es va tornar a retrobar amb Barbara Streisand (protagonista de 'Tal com érem') quan aquesta el va fitxar per fer 'El mirall té dues cares'.

El seu darrer treball va ser la banda sonora d''El informador', la cinta d'espionatge de Steven Soderbergh protagonitzada per Matt Damon.

stats